Can Serrat Mataró - 937 902 363 | Carns Asturgo - 937 902 662
WhatsApp ATENCIÓ!! Nou servei de comanda on-line via (només des del mòbil) Fer la comanda

Escudella de Nadal

INGREDIENTS

 

CARNS
– 6 ossos de vedella variats
– 350 gr conill de vedella
– 4 ossos d’espinada de porc (salats 3/4 dies abans)
– Mitja Orella de porc
– 1 botifarra negra
– 1 tros de cansalada del coll

VERDURES
– 1 porro
– 300 gr pastanagues
– 1 nap
– 1 branqueta d’api
– 750 gr de patates
– 1/2 col
– 1 xirivia
– 750 gr cigrons cuits
– 250 gr mongetes seques cuites
– 4 patates

PER LA PILOTA
– 500 gr de carn picada de vedella
– 500 gr de carn picada de porc
– 2 grans d’all
– 2 ous
– Molla de pa

 

EL·LABORACIÓ:

Omplim amb aigua una olla gran (20L aprox) i hi posarem els ossos, les carn, menys la botifarra negra i ho posarem a bullir a foc alt. Traurem l’escuma que vagi fent durant els primers minuts d’ebullició i ho deixarem a aquest ritme una hora com a mínim. Si cal, s’hi afegeix més aigua i es deixa mitja hora més fins que el brou agafi un color blanquinós.

Mentrestant es pot fer la pilota/pilotilles barrejant tots els ingredients, fent-ne la forma i quantitat que volguem, enfarinant-ho amb farina blanca. Agafarem un cassó amb una part del brou blanquinós i farem bullir a part la pilota o pilotilles acabades d’enfarinar. També bullirem, a part, les patates durant 30 minuts i abocarem els caldos de bullir les patates i les pilotes al brou principal.

Afegirem la resta de verdures menys la col i els cigrons, al brou inicial i el farem que bulli una hora més. Afegim aigua si fa falta.

Passada aquesta hora, hi afegirem la col, i la botifarra negra i ho deixarem bullir a foc mig uns 15 minuts més. Rectificarem de sal si fa falta. Es cola tot el caldo en una altra olla i se separen les carns les verdures en dues safates diferents. En aquest segona olla, amb el brou definitiu, hi bullirem els galets el temps que recomani la marca o el que ens agradi a nosaltres. Finalment servirem el caldo amb els galets i les dues safates, amb la carn, les pilotes i les verdures bullides perquè cadascú s’ho emplati com més li agradi.

BON PROFIT!

Bon profit!!

Can Serrat